Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост

Президентът Румен Радев посети "Пирогов" в Световния ден на здравето. Пред журналисти той отговори задочно на критиката на премиера Бойко Борисов от миналата седмица. Борисов предложи президентът да наложи вето на Закона за извънредното положение и да "умори народа".

"Премиерът трябва да се запознае със законите. Президентът не може да наложи вето на решение на парламента. От други коментари по-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре: "Няма нищо по-страшно от активната глупост", заяви държавният глава.

Според Радев трябва да има ясно управление на кризата. Той се позова на прогноза на проф Асен Балтов от "Пирогов", че вирусът ще го има и след 13 май.  "Ние пак ли ще стоим в това положение? Сега трябва да мислим как безопасно и бързо да излезем от това състояние", подчерта президентът.

Той определи като тревожен факта, че вече има 30 медици, заразени с коронавирус. И призова всички болници бързо да се оборудват с лични предпазни средства. 

Държавният глава отбеляза, че е дарил заплатата си за март на възрастните хора на община Видин. Думите му бяха по повод призива на депутатите и той да се откаже от заплатата си, след като вчера гласуваха да не получават възнаграждения докато трае извънредното положение.

"Дарението за мен е личен акт, но ако много държат да се равняват по президента, кръгом и бегом обратно към месец март. Да съберат заплатите си и за месец март“, каза още Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във