Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът връчи националното знаме на олимпийската делегация

Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев връчи националното знаме на олимпийската ни делегация за Олимпийските игри в Токио на церемония на "Дондуков"2.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова прие знамето и пожела на спортистите тази година да чуят българския химн, който не е звучал на олимпийски игри от 2008 г. насам. По думите й до момента спортисти, които са покрили олимпийските нормативи са 40, като се очаква още от плуването и леката атлетика. Делегацията ни ще бъде от около 70 души, каза още тя. 

Пожелавам ви да развеете гордо българския трибагреник в Страната на изгряващото слънце. Борете се достойно, вложете всичко от себе си и знайте, че ние през цялото време ще бъдем с вас, се обърна Румен Радев към българската олимпийска делегация. 

Президентът отчете трудностите, през които са преминали спортистите, за да се подготвят за Олимпиадата през последните 18 месеца, в които те са показали спортен дух и воля за победа.

"Вие се превърнахте в пример за подражание не само за всички останали спортисти, но и за цялото ни общество", посочи държавният глава. Той изрази увереност, че българските атлети ще дадат всичко от себе си, за да отстояват олимпийската слава, която има България.

Олимпийските игри са пространство на духа, където чрез спорт се изграждат мостове на приятелство, сътрудничество и културен обмен, каза президентът и добави, че родните атлети ще имат възможност да представят страната ни по възможно най-достойния начин на най-големия спортен форум.

Румен Радев посочи, че все повече български деца остават пред малкия екран, предпочитайки да гледат спорт, вместо да го практикуват и изрази надежда, че с участието си в Олимпийските игри българските атлети ще  дадат стимул на повече млади хора да спортуват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във