Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание.Държавният глава посочи като основни предизвикателства пред офицерите интегрирането на оръжейните платформи и пълноценното взаимодействие на видовете въоръжени сили и с тези на съюзниците.  

"Защото без това модернизацията е напразно усилие и похарчени нахалост огромни финансови средства. До приемането и усвояването на новата техника обаче ни делят дълги години. Вашето най-голямо изпитание ще бъде да поддържате и развивате нови способности при ограничени ресурси без да допускате отпадане на важни задачи и загуба на човешки живот", посочи президентът.

Вече са отворени офертите на двете компании, допуснати до конкурса за закупуване на нови бронирани машини за пехотата, обясни вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. "До официалното обявяване на това кой е класиран на първо и на второ място ще има поне една седмица, оттам нататък започват преговори за подобряване на офертата, такъв е регламентът при проекта за бронираната машина. Разбира се, това може би ще отнеме поне два месеца. Идеята е, ако всичко е наред с двете оферти, до края на януари, най-късно февруари да има договор", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във