Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът свиква нови консултации с партиите - за мандата

Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените партии, като опит за връчване на втори мандат за съставяне на правителство.

След неуспеха на "Има такъв народ" да излъчи кабинет днес разговорите започват с тях като най-голяма политическа сила в парламента. Днес държавният глава ще се срещне и с представителите на ГЕРБ-СДС и БСП за България.

ГЕРБ заявиха, че ще предложат кабинет начело с Даниел Митов, но ще върнат мандата. Левицата вече декларира, че ще предложат служебното правителство да остане начело на държавата.

След изявление на Слави Трифонов във Фейсбук стана ясно, че е възможно в негова подкрепа да застане и "Има такъв народ".

Той се обоснова с предстоящото засилване на мигрантска вълна към България, като призова за единство и подкрепа за работата на правителството и президента Румен Радев за справяне с тежката ситуация. "Ние от "Има такъв народ" ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза."

Facebook logo
Бъдете с нас и във