Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът свиква Народното събрание на 3 декември

Президентът Румен Радев свиква първото заседание на 47-ото Народно събрание на 3 декември от 9.00 часа. Първото заседание ще се открие от най-възрастния народен представител - това е Силви Кирилов от „Има такъв народ“. В първия ден парламентът избира ръководство и се формират парламентарните групи. 

Най-голямата парламентарна група "Продължаваме промяната" ще получи първия мандат за съставяне на кабинет. От ПП няколко поредни дни провеждаха преговори за коалиционно споразумение с БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”. Преговорите за приоритетите за управление приключиха в събота, но все още не са ясни имената на новите министри в бъдещия коалиционен кабинет.

Според представители на водеща политическа сила -  "Продължаваме промяната", преговарящите от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" са подготвени за 4-годишен мандат. По време на преговорите между работните групи стана ясно, че приемането на бюджета за 2022 година няма как да стане до края на декември, затова партньорите си поставиха цел гласуване на бюджета до края на януари. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във