Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът, съпругата му и деца от "Българската Коледа" украсиха елхата на "Дондуков" 2

S 250 1576db39 078c 4c5b a61e 2f0219a04da6
S 250 c2bda7b8 eac6 4c0c 8856 43020f07f3ef
S 250 acb6794e 00b8 4886 b2de 4d1d17cf09a1

"Всички тези рисунки, които днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес пеете, са част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник и безкрайно се радваме, че сте тук." Това каза президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от инициативата "Българската Коледа". Децата гостуваха на "Дондуков" 2, за да украсят заедно с държавния глава и съпругата му Десислава Радева елхата в сградата на президентската институция.

"Наближава Коледа, тя ни зарежда с доброта и ни дава вяра и надежда", подчерта президентът и посочи, че най-важното е да бъдем заедно по празниците и да се подкрепяме, защото всеки има нужда да усети усмивка, добра дума и протегната ръка в труден момент. "Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър“, обърна се Радев към малките гости.

Украсяването на коледното дърво на "Дондуков" 2 се осъществява за поредна година от деца, подпомогнати от "Българската Коледа", изпълнители и дарители. Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне лечението на конкретни деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

По време на коледното тържество децата заедно с журналистите Аделина Радева, Мирослава Иванова и Виктор Николаев писаха писма до Дядо Коледа и изработиха коледни играчки и украшения за елхата, а заедно с известния готвач и телевизионен водещ Иван Манчев украсиха коледни сладки и разговаряха с Николай Дойнов и Ани Салич.

Участници в тържеството бяха и изпълнители от Вокално студио Voice academy, танцов ансамбъл "Пламъче", 144 СОУ "Народни будители" и Спортен клуб по художествена гимнастика "Финес" – Костинброд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във