Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът ще връчи мандат на БСП

На 5 май от 11.00 часа, на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".

На Национален съвет ще обсъдим ситуацията и ще вземем решение как да постъпим с третия мандат. Това заяви лидерът на БСП по повод поканата от президента.

"Получихме покана от президента Румен Радев да се явим на 5 май от 11 часа за третия мандат. Ще постъпим така, както сме ви казвали и преди - решението зависи от нашите колективни органи на партията", заяви Нинова на извънреден брифинг в парламента.

Нинова обяви, че днес в 15:30 свиква извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което да вземе решение за дата и час за свикване на Националния съвет, където да се обсъди ситуацията и да се вземе решение как БСП да постъпи с третия мандат.

Припомняме, че преди това президентът връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер на "Има такъв народ" Антоанета Стефанова. Стефанова веднага върна мандата, както бяха обявили от партията.

Тогава световната шампионка по шах припомни позицията на партията, че няма да влязат в никакви коалиции с партии от статуквото и спазват своето обещание, че за ИТН не е нормално създаването на безпринципни коалиции и затова връщат мандата за правителство.

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във