Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът ще свика парламента възможно най-скоро

В най-близко време, когато се обнародват имената на народните представители, президентът Румен Радев ще свика Народното събрание. "Вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия в името на общото бъдеще и ще има устойчиво мнозинство", каза Радев, който присъства на клетвата на новите конституционни съдии. Той поздрави „Продължаваме промяната“ за успеха, като според него резултатите носят шанс и надежда.

"Битката за укрепване на държавността не е приключила. Партиите на статуквото многократно изразяваха своя стремеж да овладеят и президентството – никога не са жалили ресурси, най-малко ще ги жалят през тази седмица:, подчерта държавният глава, който излиза на балотаж в неделя срещу подкрепения от ГЕРБ кандидат проф. Анастас Герджиков.

На официална церемония клетва като конституционни съдии положиха  Янаки Стоилов, избран от квотата на президента, и Соня Янкулова, излъчена от Общото събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд. Двамата заемат местата на Борис Велчев и Георги Ангелов, чиито деветгодишни мандати изтичат днес. На събитието присъства и председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във