Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът ще ръководи българската делегация на срещата на върха на НАТО в Лондон

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО, която ще се състои на 3 и 4 декември в Лондон, Великобритания. На срещата на върха ще бъде отбелязана 70-годишнината от създаването на алианса. 

Изграждането на съвременни отбранителни способности, финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите членки, засилването на ролята на НАТО в борбата с тероризма, стратегическите приоритети в областта на киберотбраната, както и политиката на отворени врати на алианса, ще бъдат сред темите, обсъждани на срещата на върха.

В рамките на посещението в Лондон държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще участват в прием, даван от Нейно Величество Елизабет II – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, в чест на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги. В рамките на различни формати българският президент ще разговоря с министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън, както и с президента на САЩ Доналд Тръмп. Очаква се по време на форума Радев да проведе и двустранни срещи.

В делегацията, водена от българския държавен глава, ще бъдат заместник-министърът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, както и Красимир Каракачанов - заместник-министър по обществения ред и сигурността и министър на отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във