Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът ще направи обръщение към народа и депутатите

На 2 септември държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Обръщението на президента ще бъде от трибуната на Народното събрание при откриването на новата сесия на парламента, която ще започне от 9.00 часа.

"Народните представители по Конституция изразяват волята на народа, затова следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна - незабавна оставка на правителството и на главния прокурор и честни избори", каза по-рано днес държавният глава. 

Според него нестихващите протести са истинският вот на недоверие и за първи път нашите сънародници зад граница са изключително консолидирани.

"Не може проваленото управление на Борисов да води конституционни дебати. Цинично е това управление, което погази Конституцията, да дарява на българите нова Конституция", категоричен е Радев.

Депутатите се връщат на работа с дебат - да се се свика ли Велико народно събрание. А протестиращите се заканват да блокират сградата на бившия партиен дом, където вече ще заседават народните представители. В Столичната община вече е подадено заявление за предстоящо протестно мероприятие в района на площад „Независимост“. А СДВР има готовност да охранява демонстрацията.  

Утре ще стане ясно дали ще се съберат 120 подписа в подкрепа на предложенията на ГЕРБ за нова Конституция и ако това е факт, още тогава премиерът Бойко Борисов има готовност да подаде оставка, както обеща. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във