Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът ще бъде на посещение в Израел за отбелязването на 75 години от Холокоста

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Израел.  Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му колега Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

На 21 януари Радев ще проведе среща с Ривлин в президентския дворец в Йерусалим. Държавният глава ще разговаря в Кнесета и с председателя Юли-Йоел Еделщайн. По-късно през деня българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института "Яд Вашем".

На 22 януари държавният глава ще посети Центъра за мир и иновации "Перес", както и компанията за автономни автомобили Mobilеye.

На 23 януари Радев ще представлява страната ни на Петия международен форум за Холокоста в мемориала "Яд Вашем". Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин.

По-късно в Тел Авив Румен Радев ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм "Следващото поколение" на българския режисьор Димитър Гочев. След края на филма президентът ще се срещне с представители на българската общност в Израел.

В рамките на визитата си Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги. По време на посещението си той ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във