Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът Радев връчи генералски пагони на двама военни

Бригаден генерал Валери Цолов бе назначен за командир на Съвместното командване на силите и повишен в генерал-майор.

Президентът Румен Радев назначи бригаден генерал Валери Цолов на длъжността командир на Съвместното командване на силите и го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“, също считано от 1 септември 2021-а година. С указа бригаден генерал Валери Цолов е  освободен от длъжността заместник-командир на Сухопътните войски.

Полковник Тодор Тодоров бе назначен на длъжността командир на Командване за логистична поддръжка от президента, който го удостои с пагони на бригаден генерал.

„Тези отговорни назначения идват в момента на усложнена среда за силите, в момент в който въоръжените ни сили са в процес на трансформация. Именно тези процеси поставят редица нови предизвикателства пред въоръжените ни сили, свързани с дълбока трансформация - на системата за подготовка, на планирането, организирането и воденето на съвместни операции на системата за логистично осигуряване“, подчерта Румен Радев на церемонията.

„На нашите плещи стоят задачите и отговорностите за създаване на едно нормално и устойчиво темпо, за да можем да доусъвършенстваме необходимите оперативни способности в Съвместното командване на силите за планиране и провеждане на съвместни операции по трите мисии на въоръжените сили и изграждане на необходимите способности в командването за логистична поддръжка“, заяви от името на удостоените генерал-майор Валери Цолов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във