Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът Радев ще се срещне с италианския държавен глава

От 26 до 28 май държавният глава Румен Радев е на посещение във Ватикана и Италианската република. Президентът ръководи българската делегация, която по традиция е приемана на аудиенция от главата на Римокатолическата църква по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. В рамките на визитата държавният глава посещава светите за българите места. 

За да отдадат заедно почит пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим, тази година с българската делегация пътува и делегация от Република Северна Македония, ръководена от президента Стево Пендаровски.

На 28 май президентът Румен Радев ще проведе среща с италианския си колега Серджо Матарела.

В българската делегация за посещенията в Рим и Ватикана са министърът на културата Велислав Минеков, общественици, представители на Българската православна църква, както и на Католическото вероизповедание в България. Държавният глава е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В състава на делегацията, водена от президента на Република Северна Македония, са министърът на културата Ирена Стефовска, както и министърът на външните работи Буяр Османи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във