Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът Радев пристигна на двудневно посещение в ОАЕ

Президентът Радев беше посрещнат от Ахмед Али Ал Сайе - държавен министър, координиращ и двустранните отношения с Република България.

Президентът Румен Радев пристигна на двудневно официално посещение в Обединените арабски емирства,  което ще се състои на 1 и 2 септември

Държавният глава беше посрещнат с почетна рота от гвардейци от Ахмед Али Ал Сайе - държавен министър, координиращ и двустранните отношения с Република България. Двамата се срещнаха за разговор в една от залите на Президентския терминал на летището, в присъствието на членове на официалната делегация. 

Посещението на Румен Радев е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а в рамките на визитата двамата държавни глави се очаква да подпишат двустранни документи в различни сектори. 

Утре Румен Радев ще се срещне на четири очи с президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а след това ще се проведе бизнес форум с участието на компании от двете държави, развиващи се в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката и отбранителната индустрия.

Ще бъде подписан също Меморандум за разбирателство за обмен на новини и сътрудничество между Българската телеграфна агенция и осведомителната агенция (WAM) на ОАЕ.е

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база, се очаква да бъдат акцентите по време на посещението.

В официалната делегация, водена от българския държавен глава, участват членове на служебното правителство – заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. В състава на делегацията са още кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, представители на бизнеса и други институции. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във