Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът призова за адекватна данъчна политика

Президентът Румен Радев на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини. Това заяви президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщават от пресцентърът на президента.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.

"Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство", подчерта на срещата държавният глава.

Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети.

"Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит", заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1,2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.

Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във