Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът поздрави българите по случай Рождество Христово

S 250 a9a01327 92e2 4b08 affd e47a45ed0955
S 250 83da9301 9b8e 4717 90c7 3e6f20efc1c1

Президентът Румен Радев поздрави българите по случай Рождество Христово.

В пост в социалните мрежи той отправи пожелание за здраве, благоденствие и разбирателство.

„Нека светлината на големия християнски празник ни окрилява за добри дела и съпричастност с нуждаещите се, нека ни дава сила да продължаваме заедно да градим достойно бъдеще за всички“, написа държавният глава.

Снощи министър-председателят Кирил Петков присъства със семейството си на празничното богослужение в храм-паметника „Св. Александър Невски“, където службата бе отслужена от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

След празничното богослужение премиерът Петков и патриарх Неофит проведоха кратка среща, на която разговаряха за християнските ценности и за значението на съвместната работа на изпълнителната власт и църквата за благоденствието на българския народ.

Премиерът Кирил Петков честити на всички българи и на всички християни настъпващия празник Рождество Христово. Той и съпругата му Линда Маккензи присъстваха на празничната литургия за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", където службата бе отслужена от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Това съобщи Правителствената информационна служба. 

Петков коментира пред журналисти, че Рождество Христово е един от най-светлите християнски празници, семеен празник. "Надявам се всички българи да си дадат момент на размисъл, да помислим какво заедно можем да направим така, че България да бъде по-добре следващата година", посочи той.

"Споделих на патриарх Неофит, че моят дядо беше в настоятелството на църквата "Свети Седмочисленици" и ходеше на църква всеки ден, след като се беше пенсионирал", разказа Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

"Това, което си пожелахме с патриарха, е, че заедно църквата и изпълнителната власт трябва да работят рамо до рамо за политики, които са най-добри за българския народ", допълни той.

Министър-председателят Кирил Петков пожелава светли рождественски празници на всички български граждани.

„Да сме здрави и щастливи, мир и любов в домовете ни! И нека Рождество да изпълни дните ни с надежда!“, написа от своя страна лидерът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов във Фейсбук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във