Банкеръ Weekly

Общество и политика

Президентът отрече за напрежение с Турция

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че отмяната на посещението на турския външен министър у нас е изцяло по технически проблеми и се очаква до часове турската страна да обясни какви са те. Той уточни, че въпросът няма нищо общо с напрежението на турската граница и проблемите на българските и турските превозвачи.

„Аз съм абсолютно убеден, че тези технически проблеми, които вероятно са свързани със съгласуване на графици, ще бъдат преодолени. Доколкото знам, се подготвя съвместно заседание на турското и българското правителство за април и посещението на външния министър е функция на това, за да се нагласят графиците с няколко български институции, които да работят за това посещение на турския министър-председател и турски министри. Поводът е позитивен, аз приветствам, че ще има съвместно заседание на двете правителства. Убеден съм, че ще бъдат взети важни решения. Искам да повторя още веднъж колко е важна високоскоростната жп линия от Истанбул, колко е важна интерколекторната връзка от България към Турция, която ще даде важна алтернатива за доставка на газ", каза още президентът в Панагюрище.

Плевнелиев иска да бъде показан целият тефтер на Филип Златанов, а не само отделни страници от него.

По въпроса за тефтерчето, в което се смята, че присъства и неговото име, президентът заяви: „Моят апел към прокуратурата е: „Моля, покажете всичко!".

Държавният глава допълни, че „това, че някой си служител в някаква си комисия е решил да не се произнесе по същество, всъщност ощетява българския президент".

В Панагюрище президентът Росен Плевнелиев откри нови технологични мощности на местно предприятие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във