Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът открива конференция на инициативата "Три морета"

В „София Хотел Балкан“ от 13 часа президентът Румен Радев ще открие конференцията на инициативата „Три морета“ - единство, иновации, свързаност“. В събитието ще участват водещи експерти от транспортния сектор. 

Форумът ще се състои под патронажа на държавния глава в рамките на българското домакинство на регионалната инициатива за свързаност „Три морета“. Организатори са Институтът по транспортно строителство и инфраструктура, сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“ и Факултетът по транспортно строителство към УАСГ.

Участниците в конференцията ще обсъдят икономическите перспективи, които разкрива инициативата “Три морета“ и приноса на България за нейното развитие. Друга основна тема на дискусията ще бъдат възможностите за подобряване на инвестиционната среда и създаване на благоприятен бизнес климат.

Модератори ще бъдат служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Конференцията е разделена на две сесии: „Единство“ и „Иновации и свързаност“, като министър Георги Тодоров ще бъде модератор на втората сесия, която ще започне в 14.40 часа.

„Три морета“ има три основни стълба – енергетика, транспорт и дигитална свързаност. В инициативата участват 12 страни: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватска и Чешка република, разположени на три морета – Балтийско, Адриатическо и Черно море.

Facebook logo
Бъдете с нас и във