Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът още чака отговор на въпросите си към Борисов и Гешев

"Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам отговор“. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути. Държавният глава попита знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако го е знаел, защо е допуснал закононарушението.

"Питайте ги, вие сте за това - да задавате истинските въпроси", каза пред журналистите Радев, който бе гост в Ивайловград за деня на града и участва в ритуала по зарязване на лозята на днешния празник Трифон Зарезан.

Президентът подчерта, че българското вино е на световно ниво и мери сили на редица международни пазари. По думите му само традициите не са достатъчни, за да бъдем конкуренти на световните пазари, а е необходим ежедневен труд, адаптивност към изискванията на потребителите и гъвкавост към световните тенденции. Радев посочи още, че хилядолетната българска земя е богата и плодородна, а сред тези природни богатства особено място заема и Ивайловград със своето качествено вино и именитите местни изби.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във