Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът определи заявката на Божков за политически проект като несериозна

Президентът Румен Радев определи заявката на обвиняемия бизнесмен Васил Божков за политически проект като несериозна и трудна за реализация.

"Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители. Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт", заяви Радев при посещението си в община Генерал Тошево.

Държавният глава коментира и изнесения вчера запис на министъра на земеделието Десислава Танева и посочи, че не е изненадан.

"Министър Танева изрече на глас цялата философия на кабинета - разпределяне на пари сред близки до властта фирми, без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите", подчерта президентът.

Попитан дали приема обяснението "Мълчете, за да не ни спрат парите от Европа", Радев отговори, че явно "има опити да ни накарат да не вярваме на това, което чуваме".

"При тези скандали за Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България", изтъкна той.

Във връзка с евентуалното удължаване на извънредната епидемична обстановка, държавният глава посочи, че все още няма ясни критерии за действията, които се предприемат в борбата с коронавируса.

"Влязохме в това извънредно положение без някакви ясни критерии и излизаме от него рязко също без ясни критерии. Тук за е мен големият риск", допълни Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във