Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът назначи Кирил Атанасов за свой секретар за връзки с медиите

Със свой указ от 30 юли 2020 г. държавният глава Румен Радев назначи Кирил Атанасов за свой секретар за връзки с медиите, съобщиха от президентството.

Кирил Атанасов е роден през 1981 година, завършва средното си образование в 56-о СОУ "Проф. Константин Иречек" през 2000 година. През 2005 г. завършва висшето си образование като бакалавър по Международни отношения в Университета за национално и световно стопанство. Участва в проекти и научни изследвания на УНСС и на неправителствени организации в областта на външната политика. Специализира в направлението "Балкански страни" и през 2008 г. завършва магистърската програма по Международни отношения в УНСС. През 2016 г. специализира в курса по "Комуникация и дипломация" на френското Национално висше училище по администрация (ENA) в Париж.

От 2008 г. започва работа в Администрацията на Президента на Република България и последователно заема длъжностите младши, старши и главен експерт в Дирекция "Връзки с обществеността". От 2017 г. заема поста началник-отдел. Говори английски и ползва испански език.

С указ от 30 юли 2020 г. е назначен за секретар за връзки с медиите на Президента на Република България.

По-рано Радев направи и други промени в президентството - назначи със свой указ Бойко Рашков за член на своя Правен съвет.

Считано от 31 юли 2020 г. президентът освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, неговото място ще заеме полковник Емил Тонев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във