Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът настоя Борисов и министрите да покажат разговорите си с олигарсите

Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат. Това коментира в Шабла президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод застрояването по Черноморието, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По думите на президента съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. "В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие", заяви Радев.

"Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление", подчерта държавният глава в отговор на журналистически въпрос. Румен Радев посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите.

„Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото.

Президентът Румен Радев и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов присъстват на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби на полигона Шабла. На зенитния полигон военнослужещи и техника от трите вида въоръжени сили и Съвместното командване на специалните операции провеждат полево обучение, със стрелби по въздушни и надводни цели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във