Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентът честити Националния празник на тези, които "не се поддават на манипулации"

"Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията, и ще се качат на Шипка, за да отбележим нашия Национален празник." Това каза пред журналисти в Шипченския манастир "Рождество Христово" президентът Румен Радев по повод Националния празник на България 3 март.

"България даде вчера един огромен принос към световната медицина – успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите. Не да събираме пари за "Българската Коледа". Щяха да бъдат и пенсиите, и условията на живот, и заплатите много по-други. Честит празник на всички българи, където и да са, които носят България и силния свободолюбив български дух в сърцата си", заяви държавният глава.

Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб бяха отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“. Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, обаче остава свободен. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във