Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентството: Кабинетът не е направил нищо за изпълнение на решенията на КСНС

В администрацията на президента няма постъпили материали, касаещи приетите предложения от проведения на 30.05.2017г. КСНС. Това се казва в отговор от президентството на Република България на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Преди дни председателят на левицата изпрати писмо до президента Радев с въпрос дали правителството на Бойко Борисов е изпълнило решенията на проведения при него КСНС- да предложи до 20 юни 2017 година "Интегрирано развитие на сектор "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години".

"Срокът изтече. Моля да ни информирате - изпълнило ли е правителството това решение, което по време на КСНС беше подкрепено от премиера Борисов и предоставени ли са Ви предложенията”, казва още тя. В писмото лидерът на БСП обяснява, че по искане на ПГ на „БСП за България” в Народното събрание предстои обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"До този момент, правителството на Бойко Борисов не е предложило такива в Парламента. Ние смятаме, че един от тях трябва да е национална сигурност”, заявява Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във