Банкеръ Daily

Общество и политика

Президентски указ блокира отстраняването на министрите от ГЕРБ

Нито оставките на тримата министри, нито изборът на техните наследници ще бъдат гласувани днес в парламента. Причината е, че главният секретар на МВР Младен Маринов е назначен от президента с указ, а все още не е издаден указ за освобождаването му. В началото на днешното заседание на парламента председателят Цвета Караянчева обясни, че няма да има никакво гласуване нито на оставки, нито на нови назначения, освен ако в рамките на деня този указ не постъпи в Народното събрание.

Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглиха по настояване на премиера Борисов. Повод за това стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.

Главният секретар на МВР Младен Маринов е предложен за министър на вътрешните работи. Сегашният заместник-министър на икономиката Александър Манолев е номинацията за министър на транспорта. А в регионалното министерство на мястото на Николай Нанков е предложена Петя Аврамова - депутат от ГЕРБ, член на регионалната комисия в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във