Банкеръ Weekly

Общество и политика

Президентите на САЩ и космичните съвпадения на Юпитер и Сатурн

На всеки 20 години планетите Юпитер и Сатурн се съединяват и застават в едно и също съзвездие и на еднакви градуси в Слънчевата системи. И тъй като каквото е на небето, това е и на Земята, ще ви предложим едно кратко изследване. През 2020 година планетата на реда, структурата и закона –  Сатурн съвпада с Юпитер – планетата на социалното израстване. Как се отразява това на президентите на САЩ, които са избрани точно по време на тези съвпади? 

 

Интересът към тази ретроспекция видимо расте с наближаването на изборите в САЩ, които са след по-малко от месец (3 ноември). Изследването представя всички предишни подобни съвпадения при изборите на президенти в САЩ.

20-годишният цикъл на Юпитер и Сатурн 

е един от най-важните в мунданната (световната) астрология. И това не е никак странно, особено като имаме предвид ключовата роля на тези две планети във всички обществени процеси и събития, в живота на нашия социум. 

През 2020 г., на 21 декември, започва нов 20-годишен цикъл на Сатурн и Юпитер - чрез съвпадa на двете планети, които се намират в едно и също съзвездие - Водолей, на едни и същи градуси. 

Президентските избори в САЩ - държавата, която има най-голямо влияние върху световния обществено-политически живот, са през ноември 2020 година. Щатите са президентска република, президентът има много широки правомощия в държавното управление и влияние в обществения живот. В тази връзка, едно посегателство срещу него би нарушило обществено-политическото равновесие в световен мащаб. 

Нека видим какво се случва с американските президенти, които са

избрани по време на цикъла на двете планети,

на всеки 20 години (когато е техният съвпад, в края на съответната година). Цикълът се случва през годините 2020, 2000, 1980, 1960, 1940, 1920 и т. н.:

- Уилям Харисън – избран през 1840 година. Един месец след встъпването си в длъжност Харисън умира.

- Ейбрахам Линкълн – избран през 1860 година, убит през 1865 година.

- Джеймс Гарфийлд – избран е за президент през 1880 година. Прострелян е на 2 юли и умира на 19 септември 1881 година.

- Уилям Маккинли – избран е за втори мандат за президент през 1900 година и е убит през 1901 година.

- Уорън Хардинг – избран е за президент през 1920 година. Умира внезапно на 2 август 1923 година при една от обиколките си из страната.

- Франклин Рузвелт – избран е през 1940 година за трети мандат. Умира на 12 април 1945 година от инфаркт по време на почивка в Уорм Спрингс.

- Джон Кенеди – избран е за президент през 1960 година и е убит през 1963 година.

- Роналд Рейгън – избран през 1980 година. По щастлива случайност остава жив, след покушение, при което бива прострелян с 3 куршума.

- Джордж Буш – младши – избран през 2000 г. За негов късмет, на 11 септември 2001 г., се проваля планът самолет да се взриви и в Белия дом.

Тази черна статистика е известна като

проклятието на индианския вожд Текумзе

срещу американските президенти, който предрекъл съдбата на Уилям Харисън: 

Харисън няма да победи през тази година и няма да стане Велик вожд. Той може да спечели следващият път. Ако това стане, той няма да довърши срока си. Ще умре там, където властва.

Нито един президент досега не е умирал там, където властва. Но аз ви казвам, че Харисън ще умре.

И тогава вие ще си спомните за смъртта на моя брат. Вие си мислите, че съм загубил властта си. Аз, който заставях Слънцето да потъмнява и отнех огнената вода на Червените хора. Но аз ви казвам, че Харисън ще умре.

И след него, всички Велики вождове, избрани на всеки 20 години ще умират. И когато умира всеки следващ, нека да си спомнят за смъртта на нашите хора.” 

Има ли астрологическа закономерност тук? Очевидно "да", тъй като

проклятието описва от цикъла на Сатурн и Юпитер

- една негативна негова проява.

Проява, която като че ли отслабва при последните двама държавни глави, избрани по време на това планетно съвпадение - те остават живи. Или пък може е би заслуга на службите, които ги охраняват и са предизвестени за проклятието.

Можем дори да обобщим, че тези атентати са един

сигнификатор как световното общество

се справя с цикъла на двете тежки планети – поради важността на фигурата на американския президент в световен мащаб.

Ще бъде ли сложена точка на това проклятие през 2020 г. и ще има ли опасност за новия президент на САЩ? 

Това предстои да разберем, а за нас остава да проявим хармонично съединението между Юпитер и Сатурн във Водолей, като дадем път на новите идеи, на хуманността и човеколюбието в нашето общество. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във