Банкеръ Daily

Общество и политика

Превръщат ЕС и НАТО в клише за политически ползи, заяви Борисов

Целенасочено в България ЕС и НАТО се превръщат в клише, в организации, които, ако си против тях и не се съобразяваш с тях, се оказа ползотворно от политическа гледна точка. Да говориш срещу канцлера Меркел, те прави/ в твоите очи само/ горд. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците в кръгла маса, посветена на управленската програма на ГЕРБ в сектор "Сигурност и обществен ред", цитиран от БТА. 

"Пари са давани на българите единствено от ЕС. И затова "модерното" е да се опълчим на всички тези, които влагат милиони евро у нас", коментира бившият премиер.

Борисов обясни, че при втория му кабинет е изградено всичко необходимо по отношение на бежанците, но "на президентските избори и в "Овча купел" , и в Харманли са създадени изкуствени проблеми, с които също кабинетът се е справил.

Той разкритикува и тактиката на левицата да атакува силните места от управлението на ГЕРБ.

"Нинова казала, че успяла да удари темелите на ГЕРБ в строителството и еврофондовете, казах на колегите - дайте да видим къде са темелите на БСП, да ги удряме там, но се оказа, че няма едно направено нещо, няма къде да погледнеш... Атакува се високото дърво, плодното дърво, това, което е направено. Какво да им атакуваш на тях, кметове нямат. С това правителство, служебното, не знаят какво са подписвали в НАТО", заяви Бойко Борисов.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във