Банкеръ Daily

Ген.-майор Валери Григоров:

Престъпният свят управлява България, затова тя е в разпад

Мутренското поведение и отношение на МВР спрямо гражданите се е превърнало в стил и в политика на министерството. Случаят е показателен за катастрофалната разруха на ГДБОП“. Това каза пред БНР ген.-майор Валери Григоров, бивш шеф на Гранична полиция, дълго време част от Охранителна, в коментар на акция от миналата седмица, при която ГДБОП са нахлули на грешен адрес в София и са арестували невинни хора.

Според него присъствието на Младен Михалев - Маджо на погребението на ген. Любен Гоцев е нормално. "Ген. Гоцев ръководеше не само СИК, но и голяма част от невидимия спектър на престъпния свят през пълвите години на прехода. Място на погребението имаше и премиерът Бойко Борисов… Бедата е, че няма система, прокуратура, правоохранителни органи, които биха могли да разследват, да търсят отговорности. Престъпният свят управлява българската държава и тя не случайно е в този разпад… Държавата е усвоена“, заяви той.

Ген.-майор Григоров представи гражданския политически проект "Ние, гражданите" и заявката за участие в парламентарните избори. „Застъпваме силно гражданското начало. Категорично сме за принципа да няма хора, които са заемали политически длъжности през последните 30 години. Това ни прави целенасочени към създаване на политическа чистота, за да върнем самочувствието на хората… При нас са хора, които са извървели пътя в експертната си основа от най-ниското до най-високото стъпало“, обясни той.

Ген. Григоров добави още, че "Ние, гражданите" иска президентът да сезира Конституционния съд за нарушения при избора на председател на Централната избирателна комисия. "Ние ще направим предложение на президента на Републиката и на другите компетентни органи, които имат правомощието да сезират Конституционния съд по отношение на това, че процедурата е компрометирана и в нарушение на член 93 от Вътрешния правилник за парламента е осъществен избора на господин Андреев," обясни Григоров.

Гражданският политически проект "Ние, гражданите" е съставен от 46 неправителствени организации и сдружения и, по думите на Григоров, разполага с 29 общински съветници и 3-ма кметове на населени места и се позиционира в център-дясно. От проекта се обявиха в подкрепа на президента и протестите.

От там заявиха още, че ще участват в следващите парламентарни избори в рамките на голямо обединение на формации извън статуквото. Преговори за формирането му се водят в момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във