Банкеръ Daily

Общество и политика

Премиерът връща Бисер Петков на работа

Премиерът Бойко Борисов промени позицията си за оставката на социалния министър Бисер Петков. "Оставям Бисер Петков на работа", обяви Борисов пред журналисти в Турция, където е на посещение по покана на колегата му Бинали Йълдъръм. 

Министър-председателят представи аргументите си, за да приеме оставката на Петков в понеделник:

"Водихме едно дълго съвещание със социалния министър, с финансовия, здравния и зададох елементарния въпрос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 милиона повече на година"

Борисов добави, че оставя Бисер Петков на работа, щом това е министърът, който се харесва на родителите на деца с увреждания.

"След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери. Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас", посочи още премиерът.

"Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях", каза още Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във