Банкеръ Daily

Общество и политика

Премиерът отново призова българите да се ваксинират

Премиерът Кирил Петков отново призова българските граждани да се ваксинират срещу COVID-19 и категорично заяви, че задължителна ваксинация няма да има, докато той е министър-председател. Във видеообръщение във Фейсбук Петков подчерта, че сме на прага на петата вълна на пандемията. 5000 легла в болниците са заети със заразени с COVID-19. Само вчера броят на новите случаи е 5500.

Единственият начин да ограничим щетите от пандемията е чрез ваксинация, подчерта министър-председателят. За последните три дни 100 000 българи са го направили. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно ваксинирани.

Премиерът отново призова българите да не се страхуват от ваксините, да търсят мнението на личните си лекари, за да осъзнаят, че ковид ваксините са препоръчителни дори за хора с различни заболявания. Петков подчерта, че ако достигнем 75% ваксинирано население, ще успеем да запазим икономиката, ще успеем да гарантираме нормално образование на децата си и най-важното – няма да сме свидетели на пациенти по стълбите на болниците. Министър-председателят беше категоричен: само заедно можем да преодолеем поредната вълна.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/756180461931759

Facebook logo
Бъдете с нас и във