Банкеръ Weekly

Общество и политика

ПРЕМИЕРЪТ КОСТОВ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ ПРЕД АМЕРИКАНСКИЯ БИЗНЕСЕЛИТ

Министър-председателят Иван Костов ще представи на 10 март пред президентите на Голдман Сакс, Морган Стенли, Сити корп, Чейс корпорейшън, Джей Пи Морган, Кока Кола, АТ енд Т, Дженерал Електрик, Филип Морис, Форд, Пепсико, Ай Би Ем и др. възможностите на България за привличане на инвестиции и икономическо развитие. Работното посещение е по покана от инвестиционната банка Мерил Линч. В Ню Йорк премиерът ще се срещне с Джефри Сакс, представители на Джей Пи Морган, главни редактори и журналисти от Ню Йорк Таймс, Форбс, Нюзуик, Блумберг нюз, Бизнес уик.


В рамките на същотото посещение на 7 март за САЩ заминава и вицепремиерът Александър Божков. В икономическата делегация са включени и председателят на Агенцията за чуждестранни инвестиции Илиян Василев, заместник-министърът на финансите Пламен Орешарски, заместник-министърът на търговията Христо Михайловски, главният съветник в МС Георги Прохарски, представители на Булбанк, НЕК, БТК и Булгартабак. Нашата делегация ще проведе девет срещи с бизнессредите и много индивидуални разговори.


Александър Божков ще се срещне с редакционния съвет на Уол Стрийт Джърнъл, ще участва в дискусия, организирана от Института за изследвания Изток - Запад и ще говори за хода на реформите в Търговската камара на САЩ. Той ще проведе и срещи в Световната банка и в МВФ по подготовката на тригодишното споразумение и ще разговаря с представители на държавната администрация на САЩ по двустранното икономическо сътрудничество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във