Банкеръ Daily

Мустафа Карадайъ:

Премиерът или да опровергае министъра и да го освободи - или да подаде оставка!

Истинска политическа буря предизвика изказването на екоминистъра Емил Димитров в парламента, в което той разкри шокиращи данни за ВиК сектора в България и предупреди за задаваща се водна криза и водни бунтове на населението.

"Следва да поканите министър-председателя да опровергае казаното от министъра на екологияга и да го освободи - или да дойде да потвърди и да подаде оставка на Министерски съвет", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след изложението на Димитров за състоянието на водите. Този призив той отправи към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева от името на парламентарната група на движението.

"Г-жо председател, преди малко чухме оценката на министър Емил Димитров към цялостната работа на правителството. След тази ясна и категорична оценка за работата на Министерски съвет от министър, част от това правителство, ние от ДПС считаме, че следва да поканите министър-председателя и той от своя страна или да опровергае казаното от министъра и да предложи неговото освобождаване, или да дойде тук да потвърди казаното и да подаде оставка на целия Министерски съвет", каза Карадайъ. Според него така ще се сложи край на 10-годишното политическо безвремие.

"Ние разбрахме, че различните министерства не си комуникират, не си кореспондират. Няма кой да организира работата на Министерски съвет. Това беше оценката на министър Емил Димитров и от наша страна ви призоваваме да поканите премиера", настоя Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във