Банкеръ Daily

Общество и политика

Премиерът Янев призова на 11 юли българите да гласуват без страх

Служебният премиер ген. Стефан Янев призова българите да са активни на 11 юли и да гласуват свободно, отговорно, осъзнато и без страх.

"Служебното правителство полага усилия и ще продължи да полага всички усилия и в изборния ден, за да се проведе честен и автентичен вот", заяви Янев в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Той отчете, че работата на службите, МВР и всички останали институции срещу схемите за купен и корпоративен вот вече дават резултат. 

"Това е достатъчно основание българските граждани да се чувстват сигурни и дадат своя вот без притеснение", посочи служебният министър-председател.

Той подчерта, че основният приоритет на служебното правителство са резултатите от изборния процес да кореспондират с нагласите на българските граждани и новият парламент да отразява по обективен начин електоралната подкрепа, която всяка една от партиите и коалициите ще получат.

Според Янев целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен, да отразява тази електорална тежест и да е в състояние да взима този тип решения, които са необходими за бъдещето на държавата.

Служебният премиер призова политическите партии да чуят желанията, гласа и идеите на хората и да се държат национално отговорно като загърбят популизма и пиар акциите.

"Опасявам се, че предстоят трудни времена и бъдещото разположение на силите в парламента трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи. В основната на това бъдещо управление трябва да бъде икономическата доминанта така, че България да получи своята възможност да развива икономически потенциала си в интерес на цялото общество", посочи още Стефан Янев.

По думите му само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономическите държавата и да развиваме икономиката в посока икономика с висока добавена стойност, за да може всички останали социални системи да работят в интерес на гражданите.

"Изборите са фундаментът на демократичния процес. Те са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас чрез политическите партии, чрез законодателната и изпълнителната власт. Всички ние като гражданско общество, власти и медии трябва да работим отговорно, всеки в рамките на своята роля, за да имаме просперираща България с бъдеще", завърши премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във