Банкеръ Daily

Общество и политика

Премиерът губи връзка с реалността, твърди Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подгря напрежението преди партията й да внесе вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов. 

В публикация в социалните мрежи Нинова заяви, че очевидно премиерът в безсилието и паниката си губи връзка с реалността и тръгва на хаотична саморазправа с цел собственото си спасение и прехвърляне на отговорност.

"Днес, в паниката си от ескалиращата криза с водата и боклука, министър-председателят Борисов откри “Белене “, но не атомната централа. Той каза: “Ако има хора, които са нарушили закона, тук наблизо е Белене, където да завършат кариерата си. Това е борба с корупцията.", коментира Нинова. 

По думите й разрешенията за внос, складиране и преработка на боклук са отговорност на Министерството на околната среда и водите чрез неговите агенции и за кризата съответно е виновен министърът.

Аналогично било положението и с ВиК дружествата, които се управляват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

"Третият май трябва да е самият премиер. Защото: “министър-председателят ръководи общата политика на правителството и координира дейността на членовете на Министерския съвет по нейното осъществяване.” Тоест, имаме поне трима кандидати за новия ”курс” за борба с корупцията", отбеляза още Корнелия Нинова. 

В началото на новия парламентарен сезон "БСП за България" ще внесе вот на недоверие към правителството във връзка и с водната криза, и с изгарянето на чужди отпадъците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във