Банкеръ Daily

Общество и политика

Премиерът Бойко Борисов откри в Стара Загора реконструиран надлез

Обновен и вече четирилентов надлез от днес свързва Стара Загора с индустриалната зона и автомагистрала "Тракия", съобщи БТА. Съоръжението откри министър-председателят Бойко Борисов, който премина по 550-метровото трасе.
    Надлезът осигурява безопасност за движение на автомобилите и сигурност за пешеходците, поставен е и край на наводненията в района на жп линията под него, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
    Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство от изпълнението на европроектите и припомни, че в Стара Загора вече има нов парк, 80 санирани блока, планира се и изграждането на нова зала със 150 места. Тази сутрин Борисов е посетил парка "Митрополит Методий Кусев", създаден през далечната 1895 г., който за първи път беше обновен със средства по европроект. "Нито един старозагорец не каза, че не е прекрасно направен", коментира премиерът, който се е срещнал с десетки граждани, разхождали се в парка. "Нашата политика е да показваме какво сме направили", отбеляза Борисов.
    В отговор на журналистически въпрос за компроматите от последните дни Бойко Борисов заяви: "Моят призив към всички политици е да си мерят думите. Ако конфронтацията не спре, тя ще пречи на всеки, който победи на изборите. Аз не се вкарвам в тази тема."
    По думите на премиера сега "хората очакват всеки ден нови неща" - детски градини, училища, инфраструктура, културни проекти. Той призова опонентите му да покажат какво са направили, а не да плащат на 50 души, за да протестират.     

Facebook logo
Бъдете с нас и във