Банкеръ Daily

Общество и политика

Премахнаха блокадата на пътя Сливен – Ямбол

Тази сутрин падна 14-дневната блокада на пътя Сливен – Ямбол, след като полицията отстрани протестиращите и им нареди да премахнат палатковия лагер в района. Хората са се оттеглили доброволно и не е имало напрежение, каза организаторът на протеста Валентина Василева, цитирана от БНР. Той е прекратен със заповед на кмета Стефан Радев. На място и в момента има засилено полицейско присъствие.

Валентина Василева коментира, че протестът си е свършил работата, защото е предизвикал реакция в правителството. Тя обяви, че това според нея е най-добрата форма на протест и не е изключено да продължи под тази форма, но на друго място.

“Първо, никой не е казал, че единствената точка на затваряне е край село Крушаре. Второ, да кажа, че сме предприели всички мерки, всички материали. Продължаваме нагоре, материалите ще бъдат изпратени в Европейския парламент“, посочи Василева.

Областният управител Чавдар Божурски поднесе извиненията си на жителите на Сливен и Ямбол. “Вчера свиневъдите обявиха, че се оттеглят от протеста. В изпълнение на заповед на кмета на община Сливен и със съдействието на органите на реда пътят Сливен-Ямбол беше отворен. Извинявам се на жителите на Ямбол и Сливен, че подложихме на изпитание търпението им толкова дни“, каза Божурски.

От тази сутрин пътят Сливен – Ямбол е вече отворен за преминаване.

 Той беше блокиран две седмици от сторани на прасета тип "заден двор", които не бяха съгласни с предприетите от властта мерки за превантивно колене на здрави животни, които попадат в санитарната зона около огнища на африканска чума по свинете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във