Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Преливането на язовирите и безводието показват едно и също - лошо управление на ВиК сектора

Преливането на язовирите и безводието са двете страни на една и съща монета - лошо управление на ВиК сектора. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира водното състояние в страната. 

"Обяснението на управлението е: "Свиквайте, защото има екологични промени", каза тя.

Нинова припомни и даде пример с ревизията на Държавна агенция по метрология и технически надзор на язовирите, където се казва, че има 700 опасни язовири в момента. Лидерът на БСП обърна внимание и на доклада на КЕВР за ВиК сектора, където се казва, че нито едно от дружествата не отговаря на плана, който са му дали. 

"Около 60 % от националното богатство вода изтича някъде. Какви са решенията на правителството и според нас какво трябва да се направи? Не е достатъчно да ги критикуваме. Ние трябва да имаме готови решения", заяви Нинова.

Относно предстоящите парламентарни избори тя смята, че нарочно се пускат "говорители" да казват, че не може да се отложат, за да се види как ще реагира обществото. Ние смятаме, че трябва да се проведат редовно, обяви тя. 

Управляващата коалиция - ГЕРБ и "Обединени патриоти", отказаха да запишем в решението на Народното събрание, че ваксините срещу COVID-19 ще са доброволни и безплатни, обяви пред БТВ лидерът на БСП. 

Не разбирам защо отказаха, след като здравният министър всеки ден повтаря, че ваксините ще се прилагат доброволно и ще са безплатни за всички, уточни Нинова.

По думите й опозицията е настоявала пред парламента днес да се яви премиерът Бойко Борисов, защото той е най-информиран за преговорите с ЕС и доставките за ЕС на препарати за имунизация срещу коронавируса.

"Няма премиер е Европа, който една година да е не е стъпвал в парламента, особено в период на криза", каза Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във