Банкеръ Daily

Общество и политика

Прекратиха обществената поръчка за изработване на сайт за председателството

Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 прекрати обществената поръчка за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение, предоставяне на хостинг и стрийминг. Причината – нито един от тримата участници, които са подали документи, няма необходимия опит.

Това означава, че служителите на ресорния министър Лиляна Павлова ще трябва да стартират скоро нова процедура по избор на изпълнител на обновяването на сайта на председателството. 70 000 лв. без ДДС трябваше да струва обновяването на сайта, плюс създаването на ново мобилно приложение. Подалите документи кандидати – “Стратегма” ООД, “Агенция Дизайн БГ” ЕООД и “Информационно обслужване” АД, обаче, не отговаряли на изискванията, става ясно от доклад на комисията.

Екипът на Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 има амбициите най-късно на 01 декември 2017 г. да стартира новата страница на председателството, която да е на четири езика – български, английски, френски и немски, която да е съобразена с нуждите на хората с увреждания. Сайтът трябва да е основният източник на информация, като на него да се публикува и календар с подробности за всички събития по време на Председателството.

Едно от изискванията е сайтът да има възможност за гледане пряко или на запис на откритите дебати чрез лайвстрийминг. Порталът трябва да има и мобилно приложение, както и да бъде защитен от нерегламентирано влизане. От документацията към обществената поръчка се разбираше още, че сайтът на председателството трябва да има възможност да поеме влизането на около 10 000 потребители едновременно.

Очаква се след прекратяването на досегашната процедура, което не е станало по вина на ресорното министерство, в следващите дни да се пристъпи към обявяването на нова процедура за обновяване на интернет-портала на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във