Банкеръ Daily

Общество и политика

Преизбраха единодушно Бойко Борисов начело на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе преизбран единодушно с 943 гласа за председател на политическа партия ГЕРБ.  По време на война командирите не се сменят, каза Бойко Борисов и предложи за свои заместници досегашните заместници в ръководството Томислав Дончев и Даниел Митов. Делегатите гласуваха избора им с 942 гласа "за", без "против" и един "въздържал се".

Номинацията на Борисов за лидер нямаше алтернатива, тя бе предложена от заместник-председателя Даниел Митов.

Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управлението на страната десет години, ние управлявахме добре и в полза на гражданите, посочи заместник-председателят на формацията Томислав Дончев. Той подчерта, че днес страната ни се управлява от коалиция на омразата, а омразата не е цел и може да породи единствено още омраза. Първата политическа задача е страната да бъде изведена от безвремието на омразата, гражданите имат нужда от алтернатива, от политическа сила, която да има компетентността, опита да управлява страната с по-добро управление, трябва да сме решителни тази алтернатива да бъдем ние, ние трябва да сме по-добри от другите, призова Дончев. Защото ни трябва сила, опит, лидерство - Бойко Борисов, завърши той, мотивирайки защо Борисов трябва да остане начело на партията.

Придружен от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, в залата пристигна председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. 

Димитър Главчев представи пред форума отчета на Контролната комисия. В него се констатира, че членовете на ГЕРБ и ръководствата  на национално ниво и по места спазват устава, правилниците, програмните документи, решенията се вземат в съответствие с тези актове.

ПГ на ГЕРБ и ръководството да работят за ново управление на страната, се призовава в декларация на Националното събрание, представена от Костадин Ангелов. В нея се казва, че трябва да се сформират постоянни екипи с антикризисна програма за управление на България. В кратък срок да бъде представена стратегия за предсрочни избори, решиха делегатите на Националното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във