Банкеръ Daily

Общество и политика

Преходът през погледа на жените ще обсъждат социолози и общественици

Данни от специално социологическо проучване на „Галъп интернешънъл“, по поръчка на Institut Esthederm и сп. „Жената днес“, ще бъдат представени от Първан Симеонов на конференция „30 години. Женският прочит на Прехода и преходите…“. Изследването е посветено на нагласите на жените в България три десетилетия след началото на промените.

Домакин на конференцията е „Жената днес”, най-авторитетното българско списание със 75-годишна непрекъсната история, а основна цел е да се потърси отговор на въпроса как се промени българката през последните тридесет години. Събитието е организирано съвместно с Женски форум за идеи.

Конференцията е второ издание от серията дискусии „Жени. Технологии. Време“, като този път се фокусира върху юбилея от началото на демократичните промени у нас. Форумът ще се състои на 26 ноември от 10.00 ч. в Литературен клуб „Перото” (НДК). Дискусията ще бъде открита от вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова, която уважи с участието си и първото издание, което се проведе през март т.г.

Форумът ще се проведе в два панела: „С глава в облаците“ и „Господарка на тялото си?“. Участници в разговора ще са философът и медиен експерт доц. Георги Лозанов, Мадлен Алгафари, психолог и психотерапевт, Ива Дойчинова, журналист и радиоводещ, Надя Кошинска, директор Банкиране на малки и средни предприятия и член на УС на Fibank, д-р Радина Денкова, един от водещите дерматолози у нас и собственик на естетичната клиника “D-r Denkova Dermatology”, Жени Калканджиева, президент на модна агенция „Визаж Моделс Груп“ и единствената българка, попаднала в челната десетка на конкурса „Мис Свят“ (1995 г.), Ирина Белчева, блогър, пиар и маркегинг мениджър на „Esthederm”.

Модератори на събитието ще са Мира Баджева, издател и редакционен директор на „Жената днес“, и Симеон Колев, водещ на БГ радио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във