Банкеръ Daily

Николай Бареков:

Преговорите за нов кабинет ще завършат с тюрлюгювеч

"Бъдещото правителство на България ще бъде направено по един много лош сценарий." Това коментира от Страсбург лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков в позиция, изпратена до медиите. Според него очертава се нещо като коалиция на "желаещите", в която за съжаление освен победителите от ГЕРБ, ще влязат и хора, които нямат нищо общо нито с ГЕРБ, нито помежду си. Коментарът му идва на фона на обявената от ГЕРБ вчера готовност да проведе втори кръг от преговори за съставяне на кабинет. От разговорите обаче са изключени ДПС, "България без цензура" и "Атака".


"Има три потока от желаещи партийки, които искат да се присламчат към ГЕРБ", смята още Бареков. Той определи консултациите за съставяне на правителство като "кастинг за танцьорки на пилон", който ще приключи с тюрлюгювеч. "В него ще участват освен партията - победителка ГЕРБ, и партии, в които участват бивши агенти на ДС. Това са агент Гоце, останките на Иван Костов, който не пое вината си за кражбата по време на приватизацията, и който очевидно сега е платен лобист на КТБ, и ментори, участници в Тройната коалиция, предвождани отново от Първанов, Кунева и Ивайло Калфин", подчертава Бареков.


Според него такава коалиция не може да бъде принципна, защото в нея има сбирщина от ляво и от дясно.

"Бих си позволил един съвет към ББЦ и към БСП. За мен БСП не трябва да ходят на втори кръг от преговори, за да не се подлагат на унижение. Бих помолил колегите от ББЦ да не влизат в преговори. Държавата ще има нужда от една конструктивна опозиция, а Атака не може да бъде такава. Голямата мисия на ББЦ ще е да бъде една истинска проевропейска опозиция с консервативна и дясна насоченост, която да се противопостави на социалистическо-ченгесарски тюрлюгювеч. Самият факт, че в коалицията ще участват агент Гоце и Иван Костов, показва че тя ще е много лоша за България", коментира Бареков. Той допълва, че предвид връзките на Иван Костов и Първанов с КТБ, може да се каже, че в тази коалиция Цветан Василев също ще бъде участник в нея.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във