Банкеръ Daily

Политологът Иво Инджов:

Предстои яростна предизборна кампания с много компромати

„БСП е гладна за власт и Корнелия Нинова ще се опита да се докаже като ефективен лидер. Това начинание ще бъде трудно“. Коментарът направи пред БНР доц. Иво Инджов, експерт по политически науки и преподавател във Великотърновския университет. 

Според него протестната енергия не е съвсем изгубена, но посочи като проблем, че не се е създал единен демократичен фронт срещу ГЕРБ. 

„Трябва да се види дали егоизмът на политическите лидери ще отстъпи на едно промислено взаимодействие... Преди изборите има много тактическо говорене. Когато се видят резултатите, може би ще се открие перспектива за смяна на статуквото и за краткосрочно правителство с мандат до една година“, посочи политологът. 

„Заявката на президента за втори мандат е силен ход и постави картите на масата, той заяви силни приоритети. Оттук насетне ще постави политиците, които се колебаят, да се заявят категорично спрямо неговата заявка“, допълни доц. Инджов. 

По думите на експерта предизборната кампания тече от лятото, а сега навлиза в гореща фаза. „Ще бъде остра, яростна, ще се използват много компромати. Дано не бъде прекрачена линията на допустимата употреба на компромати“, отбеляза той.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във