Банкеръ Daily

Общество и политика

Представиха първия по рода си „Годишникъ“ на консервативната мисъл в България

Първият по рода си "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ" бе представен в понеделник вечерта в Литературен клуб „Перото”. Сборникът обобщава последните няколко години в обществения, политическия, икономическия и културния живот през призмата на трите основни стълба на консерватизма - християнските ценности, патриотизма и частната инициатива.

Основната цел на изданието е да се повиши нивото на обществения дебат, а темите в него са свързани с бъдещето на България и Европа, проблемите в икономиката, атомната енергетика. Книгата ще бъде разпространена сред 999 души, които според авторите могат да повлияят на ситуацията в България. След Коледа изданието ще бъде достъпно и на сайта на платформата. Този специален жест е замислен от издателите, за да приобщи изявени личности от българския обществен, културен, икономически и политически живот към сериозния дебат по конкретни консервативни идеи за бъдещето на България, Европа и света.

Участниците в дискусията се обединиха около заключението, че консерватизмът е доста популярен и може да видим консервативни идеи в почти всяка българска партия, дори и в най-либералната.

"Нашата цел не е да слагаме етикети или да издаваме сертификат за коректен консерватор, нашата цел е да обясним каква е консервативната идеология, какво е дясно в политиката и как то може да бъде приложено на практика. Виждаме, че за година и половина успяхме да постигнем доста, а нашите идеи, тези и теми навлизат все повече в дневния ред на обществото", смятат авторите на сборника.

Леда Нечева, която работи по цялостната визия и бранд на Годишникъ и дясната платформа Консерваторъ поясни, че логото е инспирирано от Лъва на войнишкия мемориал. „Когато този паметник беше върнат на мястото си, си дадохме сметка, че няма нищо по-добро като символ на възраждащия се български консерватизъм в момента“, каза Леда Нечева.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във