Банкеръ Daily

Общество и политика

Представят програмата на "Продължаваме промяната" до дни

До няколко дни ще бъде представена програмата на "Продължаваме промяната". Това съобщиха пред БНР Даниел Лорер и Яна Балникова от формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. 

Те подчертаха, че в основата на тази програма ще бъде как да се изгради една по-добра България в краткосрочен и средносрочен план.

"Влизайки в Министерството на икономиката, видяхме, че изтичането на парите не се контролира. Един от примерите са язовирите. Стоейки в министерството, видяхме, че нямаме какво толкова да променим, а нужда от промяна има. Това беше и моето решение да направя следващата крачка към "Продължаваме промяната", заяви Яна Балникова - зам.-министър на икономиката при бившия служебен министър Кирил Петков, част от екипа на политическата формация "Продължаваме промяната".

Тя уточни, че може да предложи опита си от работа в аутсорсинг индустрията и кръговата икономика.

"България е държава с огромен потенциал, но той е разграбван в продължение на години", каза Даниел Лорер, работил в Министерството на икономиката, също част от екипа на политическата формация "Продължаваме промяната", завършил информатика и бизнес управление в Университета в Тел Авив, бил е съветник на министър в служебния кабинет на Марин Райков. 

Той подчерта, че в продължение на 4 месеца вече са демонстрирали какво са способни да направят "във временна ситуация и без парламентарна подкрепа". "Основното в Договора за почтеност, който ще подпишат всички, влизащи в екипа на формацията, е прозрачност на доходи и банкови сметки", уточни Лорер.

Той подчерта, че в следващия парламент се надяват да работят с прозрачни и почтени хора. И допълни: "Това, което видяхме в 46-ия парламент е, че такива хора има във всички формации".

Балникова и Лорер бяха категорични, че в предизборната кампания на "Продължаваме промяната" няма да има "грозни нападки към останалите участници на политическата сцена".

Лорер заяви, че съпругата му ще напусне в следващите дни поста на заместник-министър на финансите и ще напусне МФ, но уточни, че тя няма планове да се включи в политическия проект.

Facebook logo
Бъдете с нас и във