Банкеръ Daily

Общество и политика

Председателството ни ще разчита на доброволци

Министерството на Лиляна Павлова набира доброволци, които да участват в организирането и провеждането на събитията по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Търсят се студенти със завършен втори курс или млади висшисти, които говорят свободно английски, френски или немски език и имат интерес към въпросите на общността. Общо 37 министерства и ведомства са предложили провеждането на над 200 мероприятия. 

Доброволците ще посрещат и изпращат чуждестранните делегации на летището, ще ги съпровождат до хотелите, до местата за провеждане на събитията и ще им оказват нужното съдействие по време на целия им престой в България. Друга тяхна задача ще е обслужването на информационните бюра  (разположени на летище София, в НДК, в Резиденция "Бояна" и в хотелите, където ще са настанени гостите). 

Търсят се доброволци и за пресцентъра на председателството (разположен в НДК), които ще участват в координиране на пресконференциите, предоставяне на информация и материали на журналистите, придружаване на представителите на медиите, участие в процесите на обработка на информация и съобщения.

Доброволците ще получат за работа си сертификат за участие в председателството и ще преминат през обучение по протокол, етикет и инструктажи за ориентиране.

Който е запознат с дейността на европейските институции и организацията на международни срещи, си дава сметка, че придружаването на официални лица и координация на събития от такъв ранг е предмет на дълго изучаване в университетите, за да бъде поверено на студенти второкурсници. 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във