Банкеръ Daily

Общество и политика

Председателството може да забави визитата на Путин в България

Евентуалната визита на руския президент Владимир Путин по покана на Румен Радев едва ли ще се състои по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Идването на Путин у нас може случи в средата на годината, обяви министърът, отговарящ за европредседателството - Лиляна Павлова. Идеята на президента Радев бе руският му колега да посети България за националния празник - 3 март. Както е добре известно обаче, България ще председателства Съвета на ЕС през първите шест месеца на следващата година.

В това време на редица места в София ще има постоянна охрана и специален режим за придвижването на превозни средства. Това може да образува задръствания в районите около резиденция "Бояна", НДК, двата терминала на Летище "София" и хотел "Маринела", където ще отседнат по-голяма част от европейските политици, обясни Павлова. 

Тя съобщи, че интернет сайтът за председателството ще бъде активен от 15 декември. Визията му пък ще бъде като на този на настоящия председател на ЕС - Естония.

Лиляна Павлова обяви, че все повече организации и компании са решили да станат спонсори на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във