Банкеръ Daily

Общество и политика

Председателят на ЕНП иска от Радан Кънев да подкрепи Цецка Цачева

Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол призова лидерът на ДСБ Радан Кънев да подкрепи кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева на балотажа тази неделя - 13 ноември. Лидерът на ЕНП определи изборите като важна стъпка за продължаването на реформите в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Той приветства решението на Реформаторския блок, включително СДС и ДБГ, които са партии - членки на ЕНП, да подкрепят Цецка Цачева на балотажа. Според него ДСБ и председателят на партията Радан Кънев също трябва да направят това, въпреки че обявиха напускането си на Реформаторския блок.

"Нашите български партии трябва да демонстрират единство, за да осигурят европейско бъдеще за българския народ", заяви Дол.

Той каза още, че Цачева ще гарантира проевропейския и пронатовския път на страната. Дол добави, че България е на прав път и стъпката встрани от него би била опасна грешка, която ще доведе до сериозни последици.

"Цецка Цачева даде обещания да работи за стабилността на страната си, за националното единство и принципите на върховенството на закона. И трите елемента са крайно необходими за държава, изправена пред предизвикателствата, породени от напрежението с Русия, миграционната криза, бедността и корупцията", заяви лидерът на ЕНП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във