Банкеръ Daily

Общество и политика

Предотвратени са 279 опита за нелегално преминаване на границата

279 опита за нелегално преминаване на българската граница е предотвратила Гранична полиция за последните 24 часа. По-голямата част от опитите са на българо-турската граница.

186 са опитите за нелегално преминаване на мигранти са от българо-турската граница, а 93 от Гърция.

В част от случаите групите мигранти сами се връщат обратно, когато видят патрулите на Гранична полиция. Бившият вътрешен министър Христо Терзийски, който е член на вътрешната комисия в парламента обясни, че натискът в момента е завишен сериозно.

"Данните на Гранична полиция показват, че основните групи от хора, които се опитват да преминат нашата граница, са от Афганистан", посочи той.

Терзийски изнесе и информация за случай преди по-малко от преди два месеца, когато голяма група мигранти са минали през нашата страна са задържани чак в Сърбия.

"Група от над 80 човека, нелегални мигранти от афганистански произход, и за тях е уведомена по съответния ред и нашата главна дирекция "Гранична полиция". Това е случай за първи път от 2015 година да се задържи такава голяма група от нелегални мигранти", каза депутатът от ГЕРБ.

В София късно снощи е заловена група мигранти от Сирия в столичния квартал "Младост". Те са предадени на дирекция "Миграция".

Facebook logo
Бъдете с нас и във