Банкеръ Daily

Общество и политика

Предлагат връщане на нощния транспорт в София

Предлага се и промяна на част от линиите, за да бъдат по-удобни за живущите в кварталите, а също така и изграждане на нови и удобни спирки.

Неправителствената организация "Спаси София" настоява  за връщане на нощния транспорт в София от 1 юли.

"Нощният транспорт е необходима услуга за всеки голям град, защото подпомага хората, бизнеса, туризма, културния и развеселителен живот. Вместо такси за 10-15 лв., хората плащат само 2 лв. за билет или месечна добавка към картите си за пътуване. Време е нощният транспорт да бъде подобрен и върнат отново, защото неговата липса предизвиква затруднения на десетки хиляди, които разчитаха на него. С добра рекламна кампания и включването му в тарифния модел на града сме убедени, че той може да бъде отлична алтернатива за пътуване, която носи приходи за града" казват от гражданската инициатива.

Предложението ще бъде представено и обсъдено във вторник за пореден път на работна група в Центъра за градска мобилност, след което ще бъде внесено за разглеждане и в Общинския съвет.

"Ще се борим след повече от 15 месеца прекъсване, нощните автобуси да се върнат по софийските улици още на 1 юли", обявиха от "Спаси София". 

Организацията предлага и редица подобрения, сред които добавки към картите - за 5 лв. на месец може да се ползва неограничено нощният транспорт, както и запазване на 40 мин. интервали по всички линии и намаляване на интервалите до 30 мин. в петък и събота.

Предлага се и промяна на част от линиите, за да бъдат по-удобни за живущите в кварталите, а също така и изграждане на нови и удобни спирки.

"Първите курсове се застъпват с края на дневния транспорт, за да няма дупка в транспортното обслужване", пише в предложението.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във