Банкеръ Daily

Общество и политика

Предлагат Венелин Венев за шеф на военното разузнаване

Министерският съвет прие също решение за предложение до президента за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността.

Правителството предлага полковник Венелин Венев да бъде назначен на длъжността „Директор на Служба „Военно разузнаване” и да бъде удостоен с виеше офицерско звание „бригаден генерал“.

Министерският съвет прие също решение за предложение до президента за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността „Заместник-командващ на Съвместното командване на силите“ и от военна служба, считано от 9 август, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

На днешното заседание бе прието също и решение за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Васил Събински от длъжността "Директор на дирекция "Комуникационни и информационни системи" във Военния секретариат на Европейския съюз" в Брюксел. 

Бе прието и решение за предложение до президента за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили и Националната служба за охрана, изискващи висши офицерски звания. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във